Historian siipien havinaa...

Tammikuussa 2009 Tomi Liljankoski ja Topi Löfman istuivat juttelemassa niitä näitä. Yhdessä taas ihmeteltiin mm. sitä, miksei kukaan enää järjestä Porissa rautalankatapahtumia. Koivulan Reijon ja Hakavan Pekan isännöimät Twang- tapahtumat olivat kuitenkin NIIN suosittuja koko kymmenvuotisen historiansa ajan. Tultiin taas siihen tulokseen ettei mitään kivaa saa jos ei itse järjestä!

Todettiin että koska tapahtumalle olisi jo valmiiksi keksittynä hyvä nimi -Yyterin Twist- niin pitää sitten varmaan kokeilla onko tuon tyyppiselle tapahtumalle tilausta ja kysyntää. Parin seuraavan päivän aikana alkoi sitten tapahtua... ja todella nopeasti! Muutaman puhelun ja parin palaverin jälkeen oli saatu paikka tapahtuman järjestämiseksi. Yyterin kylpylähotellin johtaja Seppo Mäki- Ullakko ymmärsi heti mistä on kysymys. Myös toinen perusasia jonka varaan laskimme, Timo Jämsen pääesiintyjäksi (olihan Jämsen Yyterin Twist-biisin alkuperäinen levyttäjä), järjestyi todella helposti. Nyt ei enää voinut perääntyä...

Tapahtumaa hallinnoimaan perustettiin yhdistys: Satakunnan Harrastemuusikoiden tuki ry. eli SaHa. Yhdistyksen perustavassa kokouksessa oli paikalla kahdeksan innokasta musiikin harrastajaa. Aluksi yhdistyksen toimintaan kuului vain Twistien järjestäminen mutta myöhemmin muutakin musiikki- ja viihde- alan toimintoja on lisätty palettiin.

 YYTERIN TWIST 2009

Eka Yyterin Twist
Esiintyjät:
Timo Jämsen & the Esquires,
The Hurmio,
Raili Eronen & Twangers,
Jim Beat & Jussi Haanpää,
Suuret Setelit,
The Toreadors,
Waikiki Kuks,
Rocket Motors,
The Dangermen,
Silver Hawks

Kaikki bändit äänitettiin digitaalisella moniraitatekniikalla ja tästä materiaalista tuotettiin Yyterin Twist 2009 -CD-levy. Jokaiselta ekan Twistin bändiltä on levyllä 2 biisiä. CD julkaistiin 8.10.2010, toisen Twistin alkajaisiksi.

Timo Jämsenille luovutettiin historian ensimmäinen "Yyterin Avain" -palkinto. Maailmaa kiertäville poliitikoille ja muille silmää tekeville annetaan toisinaan eri kaupunkien avaimia merkiksi siitä että he ovat tehneet jotain merkittävää kyseisen kaupungin hyväksi. Yyterin Avain-palkinnolla halutaan osoittaa kiitosta rautalankamusiikin hyväksi tehdystä työstä.Yyterin Twist -09 oli mahtava!

Ensimmäinen Yyterin Twist järjestettiin 10.10.2009. Tapahtuma oli kaikin puolin menestys: bändit olivat loistavia, yleisöä oli valtavasti ja kaikilla oli hauskaa.

Positiivista palautetta on tullut joka suunnasta, kiitos kaikesta palautteesta.

Tapahtuman tunnelmia voit käydä katselemassa TÄÄLTÄ.
YYTERIN TWIST 2010

Toinen Twist 8.-9.10.2010
Esiintyjät:
Jussi and the Boys,
A.Aallon Rytmiorkesteri,
Crane & the Crew,
Surffiveikot,
The Crescents,
The Vision,
Grande Bois,
Eldanka,
JYMY,
The Skylarks,
The Spectre,
The Secrets,
Lakeuden Kuu

Yyterin Avain -palkinto luovutettiin Jussi Raittiselle.
YYTERIN TWIST 2011

Kolmas Twist 7.-8.10.2011
Esiintyjät:
The First,
Periferia,
Jim Beat & Jussi Haanpää,
RAMY Houseband,
Jani & Jetsetters,
Allan & The Astronauts,
The Shockwave,
The Spytones,
Seppo Tammilehto & Beatline,
Nelly & Waikiki Kuks,
Rocket Motors,
Saluuna,
The Silver Hawks,
Roadrunners,
The Dangermen,
Lost Fiction

Yyterin Avain -palkinnon sai tänä vuonna Reijo Koivula Twang-tapahtumien 10vuotisen historian kunniaksi. Tähän kivijalkaan Yyterin Twist-tapahtumatkin edelleen nojaavat.
Johnny-Kai Forssel nimitettiin SaHa ry:n kunniajäseneksi, perusteluina se valtava työ jonka Johnny-Kai on toimittajauransa aikana suomalaisen kevyen musiikin hyväksi tehnyt.
Myös Seppo Mäki-Ullakko nimitettiin SaHan kunniajäseneksi koska hä on mahdollistanut Yyterin Twist-tapahtumien järjestämisen kylpylähotellissa.

Radio Porin tunnin mittainen Yyterin Twist-speciaali kuunneltavissa täältä
YYTERIN TWIST 2012

Neljäs Twist-festari 5.-6.10.2012
Esiintyjät:
The Saints,
The Spectre,     Katso YouTube-video
AGENTS,     Katso YouTube-video
Kadonneet Helmet,
The Secrets,
The Vision,     Katso YouTube-video
The Skylarks,     Katso YouTube-video
The Youngers,     Katso YouTube-video
Husky & The Sandmen,   Katso YouTubesta   video 1   video 2   video 3
The Hurmio,
The Potatoes,
The Kortongs,
YouTube-video jossa kaikista bändeistä katkelma TÄÄLLÄ

Yyterin Avain -palkinnon sai tänä vuonna ESA PULLIAINEN jonka tekemisten vaikutus rautalankagenren hyväksi on kiistaton! Agents on rautalanka-beat-musiikin tunnetuin bändi, joka on saanut ihmisiä liikkeelle ravintoloihin, tanssilavoille ja keikkapaikoille vuosikymmenten ajan.

Perjantain tunnelmia Satakunnan Kansan nettilehdessä

Yyterin Twistin sankarit-juttu Uusi Pori-lehden sähköisessä versiossa.
YYTERIN TWIST 2013

Viides Twist-festari 4.-5.10.2013
Esiintyjät:
Vivahde,
RAMY Houseband,
A.Aallon Rytmiorkesteri,
Seppo Tammilehto & Beatline,
Jim Beat & Jussi Haanpää,
Aftons,
FBI Beat,
ShadeS,
Waikiki Kuks,
Grande Bois,
Monster Mullet,
Rocket Motors

Yyterin Avain -palkinnon sai tänä vuonna Mika Maijala A.Aallon Rytmiorkesterista. Hänen kitarasoundinsa tunnistaa helposti. Aaltojen pitkä ura on osaltaan ollut kasvattamassa ja ylläpitämässä rautalanka- / beat -genren menestystä.

Nippelitietoa

::: Ennakkoliput :::
Ennakkolipunmyynnin alkamisesta tiedotetaan myöhemmin!
::: Lippujen hinnat :::
Pe 9.10. 25€
La 10.10. 25€
Pe + La 40€
::: Myyntipaikat :::
Tapahtuman aikana hotellissa on tarjolla rajoitetusti myyntipaikkoja. Mikäli olet kiinnostunut myyntipaikan vuokraamisesta, ota yhteyttä info(at)yyterintwist.fi, kiitos!
::: Median edustajat :::
Lehdistön edustajat voivat akreditoitua osoitteessa info(at)yyterintwist.fi. Ilmoita edustamasi median nimi sekä yhteystietosi, kiitos!